Elisa Di Rivombrosa [DİZİ İNCELEMESİ]

11 Ara 2016


Adı: Elisa Di Rivombrosa
Bilinen Adları: Elisa
Sezon Sayısı: 2
Bölüm Sayısı: 52
Türü: Romantik, Macera, Pembe Dizi 
Yapım Yılı: 2003
Türkiye Yayını: TV8


Sonraki Uyarlama: La Figlia Di Elisa - Ritorno A Rivombrosa
Sezon Sayısı: 1
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2007





Herkese merhaba!


Bundan bilmem kaç sene önce  TV8'de izlemiş olduğum Elisa Di Rivombrosa, TV8'deki adıyla Elisa hakkında bir tanıtım yazısı geçmeye karar verdim. Dönem dizileri hakkında kimle konuşsam şu sıralar rağbet gören Outlander dışındaki dizileri bilen yok ne yazık ki. Özellikle de Elisa'yı. Kendisi hem eski bir dizi olduğu, hem de araştırıldığında geniş ve net bir sonuç alamadığınız bir dizi olmanın azizliğine uğruyor.

Diziyi izlemek istediğinizde bölümlerini bulamıyor, bulduklarınız da tüm sezonları kapsamıyor maalesef. O yüzden dizi hakkında çok bir kaynak mevcut değil.Ben de hem historical sevdiğimden, hem de uzun süredir aklımda olduğundan dizi için bir tanıtım geçmek istedim.


Neyse, diziyi çok net hatırlamıyor olsam da temel hatları hâlâ aklımda. 
Dizimiz üç sezondan oluşuyor aslen: 
İlk sezonumuz Elisa, Rivombrosa Kontesi olana ve Fabrizio'yu kaybedene kadar süren kısmı içeriyor. İkinci sezon Elisa'nın Rivombrosa topraklarını korumak ve kızına bakmak için çabalarken Baron .. üçüncü sezonumuz ise ilk iki sezondan bağımsız olarak Elisa'nın Fabrizio'dan olan kızı Agnese'i ve Elisa'nın ezeli düşmanı Lucrezia'nın oğluyla aralında gelişen aşkı anlatıyor.Ben ilk sezonu ve ikinci sezonu çok sevmiştim. Zira Elisa'nın hikâyesi çok güzeldi ama kızının ve Andrea'nin sezonu çok yavandı. Zaten Agnese annesini ve Christian'ı falan kaybedince abisinden başka kimsesi kalmamıştı. Sarmadı o yüzden. 


Elisa, Rivombrosa Malikanesi'nde hasta ve yaşlı Kontes Agnese'e yardımcılık etmektedir.
Kendisi fakir bir köylü kızı ama çok bilgili birisidir ki bu sayede kontesin yardımcılığında mürebbiyeliğe yükselecektir.

Elisa, hem bilgisi, hem kibarlığı hem de iyi kalpliliğiyle kontesin kalbini çalmıştır ve kontes Elisa'yı kızı kadar sevmeye başlar. Öyle ki Elisa ile orduda askeri görevini yapan oğlu Kont Fabrizio hakkında sohbet etmeye, onu ne kadar özlediğinden bahsetmeye gidecek kadar... 

Elisa malikaneye alışmaya başladığı sıralarda ise Kont Fabrizio, bir gün ansızın döner ve çiftimizin tutkulu, inişli çıkışlı ve bol entrikalı aşkları da başlar.

Fabrizio, tam züppe bir kont olduğundan, ya da öyle davranmayı seçtiğinden Elisa'yı annesinin yanında ilk gördüğü an yatağa atması gerekenler listesine ekler! Ama bilmediği şey Elisa'nın bir bakışla, bir tatlı sözle baştan çıkacak bir kadın olmadığıdır. Elisa, değerleri olan ve bu değerler uğruna yaşayan bir kadındır. Bu sebepten de Fabrizio kendisine ne kadar yaklaşırsa sınırlarını o kadar belirginleştirerek ona sürekli karşı koyup Fabrizio'yu reddeder. Eh, tabi bu da Fabrizio gibi bir çapkın için kazanılması gereken bir savaşa dönüşür... Ve böylece imkânsız ama bir o kadar da etkileyici bir aşk başlar.

İlk sezonda Elisa ve Fabrizio hem aşkları için sınıf savaşı verirler hem de kralları için düzenlenen suikasti engellemek için çabalarlar. Bu çabanın sonucu ikisi için de sınıf farkını ortadan kaldırır. İmkânsız aşk tüm zorlukları yener.

İkinci sezon ise; Elisa kral tarafından Rivombrosa Kontesi ilan edildikten ve Fabrizio ile evlenip kızını doğurduktan sonra, Fabrizio'yu kaybetmesi ile başlar. Aradan geçen 5-6 yıl sonrası ile de devam eder. Hem kızını hem de topraklarını korumak için savaş veren Elisa arka planda da eski düşmanı Lucrezia ile savaş vermeye devam eder. Bütün bunların arasında ise Fabrizio'dan sonra kalbini kimseye açmamış olan Elisa'nın hayatına ansızın giren Christian'a âşık olması ile ilerler.


Üçüncü sezonumuz da 20 yıl sonrasını ele alıyor. Elisa ve Fabrizio'nun küçük kızları Agnese ile Lucrezia'nın oğlu Marki Andrea'nın arasında doğan aşkı anlatıyor. 

Elisa'nın ölümünün ardından Agnese ağabeyi Martino ile beraber yaşamaktadır. Geçmişe dair hiçbir şey bilmeyen Agnese'i göl kenarından gören Andrea'nın onun kim olduğunu bilmeden Agnese âşık olması ve ikisi arasındaki imkânsız ve tutkulu aşkın konu aldığı bir sezon.
Çok tutulmadığı için 16 bölüm ile sonlandırılmıştır.





Bu da efsanevi açılış şarkımız. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS