Tatlı Düşman || Heather Snow [Yorum]

3 Tem 2013

Tatlı Düşman



 Orjinal Adı: Sweet Enemy
 Edisyonu:Tatlı Düşman 
 Bağlı Olduğu Seri: Veiled Seduction# 1 
 Yayınevi: Epsilon Yayınları                            
 Yazar: Heather Snow
 Tür: Historical Romance,Aşk,Romantizm,Tarihi 

 GR Puanı: 4,02
 İnceleme Linkleri;  Goodreads ||   Amazon

Savaş kahramanı ve yıldızı parlamakta olan bir politikacı olan Geoffrey Wentworth, hiçbir zaman kont olmak istemez fakat kardeşi öldüğünde, bunun görevi olduğu bilincindedir.Bu yüzden aile mülklerinin sorumluluğunu almayı kabuk eder. Ancak annesinin "görev" tanımı onunkinden farklıdır ve tek bir kelimeyle özetlenebilir: VARİS. Geoffrey annesi tarafından acile eve çağrıldığında, kendisini geleceğin Stratford Kontesi olmak için rekabet eden bir ev dolusu hanıma ev sahipliği yaparken bulur.Ama onun tutkusu, etkisini ve unvanını kullanarak eski askerlere daha iyi bir yaşam sunmak istediği parlamentodur .. Ta ki, baştan çıkarıcı bir konuk ve geçmişten bir sır özgürlüğünü ve kalbini tehdit edene kadar.Liliana Claremont, kontes olmak şöyle dursun kimsenin eşi olmak istemeyen yetenekli bir kimyagerdir.O kadar sık, yerinin laboratuar değil de evi olduğunu işitmiştir ki bunu her duyduğunda kenara bir peni atsa çoktan Tower Bridge'i satın almış olacaktır.Ama kontun ev partisi için bir davet aldığında, deney tüplerinin yerini balo elbiseleri alır ve koca avcısı kimliğine bürünür-bu sayede babasının öldürülüşünün kontla ne ilgili olduğunu çözmeye çalışacaktır.Her ne kadar romantizm formülünde yer almasa da istediği cevapları elde edebilmesi için en iyi yolun düşmanını yakınında tutmak olduğuna inanmaktadır.Fakat yalnızca bir öpücük kontrol edemeyeceği bir yangını başlatacaktır.



Uzun bir süredir şöyle güzel bir historical romance (tarihi aşk romanı) okumamıştım. Bu kitapla verdiğim arayı kapadım.Açıkçası beni çok da tatmin etti. Alırken çok tereddütte kalmıştım.Çünkü yazar yeni ve kitabın akıcı olup olamayacağını bilemiyorum.Ama kitapçıda biraz incelediğimde "gereksiz birçok kitaba para verdim, denemeye değer." diyerek bunu da aldım-iyi ki de almışım.
Kitabın diğer historical romance'lara oranla çok ahım şahım bir konusu olduğunu söyleyemem.Zira daha çarpıcı konular okumuşluğum var fakat bu kitabın da anlatım olarak farklı bir tadı vardı.
Yazar kadın karakterimizi hem güçlü hem de kırılgan daha da önemlisi bir "kimyager" olarak kaleme almış ve bu da kitaba bambaşka bir tat katmış.Kimyager olması benim için kitabı farklı bir kulvara almamı sağlayan fakötürlerden oldu.Bu yüzden de genel olarak beğendim.Alın okuyun, eğlenceli ve etkileyici bir kitap. =)


 Gelelim kitaba; O bir kimyager.


Liliana Claremont kimsesiz bir kimyagerdir. Annesini küçükken babasını da bir saldırı sırasında kaybetmiştir.Yalnız olmasına yalnız ama baba mesleği kimyagerlik kızımızın hayatını her şeyden daha çok dolduruyor. Fakat Liliana için evlilik imkansız.İstemediği gibi birine eş olacak kabiliyette kız da yok zaten.Okurken göreceksiniz, oturup kalkmasını da bilmiyor çenesini tutmasını da ama bu halleri kitaba tat vermiş.Neyse konuyu dağıtmayalım. Kızımız kendi kendine babasının eşyalarını kurcalarken birkaç mektup buluyor ve bu mektuplardan yola çıkarak birisinin babasını öldürttüğünü keşfediyor. Sonra mektuptaki soylu mührün ait olduğu aileyi ve daha da önemlisi o ailenin şu anda bir balo verdiğini de öğrenince kendisi için yepyeni bir deney buluyor ve bunun sonucunda da babasının katiline ulaşmayı amaçlıyor. Ama evdeki hesap çarşıya uyacak mı işte onu hesap etmeden işe girişince de oldukça eğlenceli bir kurgunun ortaya çıkmasını sağlıyor. xD








“Nedir bu?” “Sizi ilgilendirmez.”Liliana kağıdı almak için elini uzattı. Geoffrey kağıdı vermedi..Liliana iç çekerek, “Bir teamül üzerine çalışıyordum,” dedi. “Teamül mü?” Tekrar kağıda, sonra Liliana’ya baktı. “Bir teorimi kanıtlamak için biyolojik bir tepkime ile kimyasal bir tepkimeyi birleştirmeye çalışıyordum,” dedi.Parmaklarını şıklatıp kağıdı beklediğini ifade eden bir şekilde elini açatı. “Sizin anlamayacağınız bir şey.” Bu sefer Geoffrey dudaklarını sıktı.Evet, anlamadığı bir konuydu ama bir genç kadının bunu böyle ifade etmesinden hoşlanmamıştı.Kağıdı geri uzattı. “İsteksiz beyefendileri yoldan çıkarmak için aşk iksiri yapıyorsunuz herhalde,” dedi öfkeyle.
Geoffrey, Wentworth ailesinin ikinci çocuğu ama abisinin ölümü sebebiyle artık bir Stratford Kontu! Sevgili erkek karakterimiz, değil kont olmak bu tür sınıf ayrımı yapan şeyleri görmeye bile katlanamayan bir savaş gazisi. Zamanında katıldığı savaşta ciddi yaralar almış ve abisi de ölünce ailesi için geri dönmüş. Gel gelelim yine de sosyeteyle işi yok. Buna kendisine bir kontes seçmek de dahil! Ama cadı gibi -ki çocuk bile kendi annesinden nefret ediyor- bir annesi olduğu için kendisini bir anda, bir ev dolusu bekâr kızla geçireceği birkaç haftayla burun buruna buluyor.Eh, bundan kaçış olmadığını bildiğinde de "Başa gelen çekilir." hesabı bu işi en kısa zamanda sonlandırmaya kararlı kızlarla tanışmaya başlıyor. Gerçi bu tantana hemen bitsin diye neredeyse gözü kapalı "Bu olsun, fark etmez." diyecek de işte annesi! :D Bu yüzden de sevgili Geoffrey'imiz kızlar arasında bir tanesini seçmek için onlarla vakit geçirmeye başlayınca aralarında, ne çenesi duran ne de han'fendilikle uzaktan yakında alakası bulunan Liliana'ya adım adım çekilmeye başlıyor.

"Sen buradaki en değerli kişisin. Bana göre." syf:393

Sonrası ise tam bir komedi. Özellikle de başları.Liliana hep kendi ayakları üzerinde durduğu için kimseye taviz vermeyen bir kız, kaldı ki Geoffrey'e versin :D Adamımız da bir o kadar dediğim dedik ama iş Liliana ya gelince eli ayağına dolanıyor. Ne de olsa kendisine onun gibi diklenen ve dediğim dedik bir kadınla daha önce hiç tanışmamış.
Ama Liliana'nın kalbini birine vermeye -en azından bilinçli olarak- hiç niyeti yok.Daha da önemlisi babasının ölümüyle alakası olduğunu düşündüğü kont ve Geoffrey arasındaki çelişki de onu çok zor bir duruma sokuyor.Ve bu küçük oyun açığa çıktığında Liliana'nın deneyi büyük bir patlamayla sonuçlanıyor...



                                                                   MY RATING: 4



Tatlı Düşman || Heather Snow
Tatlı Düşman || Heather Snow




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS