Apollyon || Jennifer L. Armentrout

17 May 2013





Orjinal Adı: Apollyon
Edisyonu: Henüz Mevcut değil.
Bağlı Olduğu Seri: Covenant #4
Yazar: Jennifer L.Armentrout
Yayıncı: Spencer Hill Press
Goodreads Puanı:  4.49 Dili: İngilizce

Fate isn’t something to mess with… and now, neither is Alex.

Alex has always feared two things: losing herself in the Awakening and being placed on the Elixir. But love has always been stronger than Fate, and Aiden St. Delphi is willing to make war on the gods—and Alex herself—to bring her back.

The gods have killed thousands and could destroy entire cities in their quest to stop Seth from taking Alex’s power and becoming the all-powerful God Killer. But breaking Alex’s connection to Seth isn’t the only problem. There are a few pesky little loopholes in the whole “an Apollyon can’t be killed” theory, and the only person who might know how to stop the destruction has been dead for centuries.

Finding their way past the barriers that guard the Underworld, searching for one soul among countless millions, and then somehow returning will be hard enough. Alex might be able to keep Seth from becoming the God Killer… or she might become the God Killer herself.












Lanet olsun ! Jen, yine sarsıcı bir şekilde son noktayı koydu ! Aslında Tanrı'nın o sonundan sonraki kitapların beni pek etkileyeceğini sanmıyordum ama erken konuşmuşum.Zira Apolyon'da bir o kadar sarsıcıydı. Tek fark sonu Sentinel'a atlamamı gerektirecek şekilde bitmiyor. Hoş bitse bile kitap 2 Kasım'da çıkıyor. O zaman kadar ölürdüm herhalde.İnsafa gelmiş de bu sefer fazla merakta bırakmamış bizi. Ha, bu demek değil ki kitap sizi meraklarda koymuyor. Bilakis o kadar sürprizlerle dolu bitti , öyle sarsıcı şeyler oldu ki şu an çıksa Sentinel'ı hemen okurum. :D

Öncelikle Apollyon, ara kitabımız Elixir'in kaldığı yerden devam ettiği için sizi Elixir(İksir) yorumuna alayım.Bir hatırlayalım kitabı değil mi? Sonra da hemen ardından Apollyon incelememi okumanızı tavsiye ederim.

Apollyon alıntılar için de; Apollyon Alıntılar


Ölay örgüsü hakkında bilgi içerir..

DİKKAT SPOILER !!

Apolyon, Elixir'in kaldığı yerden devam ediyor.Kaldığı yerden derken sakın telaşa kapılmayın. Okumayanlar için şaşırtıcı pek bir şey yok fark etmezsiniz.Ama tabi ki hazır Dex kitabı çeviriye almışken, bence önce Elixir(İksir) sonra Apollyon okunmalı..

Alex'in iksirin etkisi geçtikten sonra bile Seth Seth diye inlemeleriyle başlıyoruz kitaba ama bu seviye o kadar ilerlemiş ki , kızımızın içinden Seth dışından Aiden konuşa konuşa kızı resmen deliye döndürecek bir hale getirmişler. Alex'in Seth'e olan bağı gün geçtikçe güçlenmiş ve Alex için Seth artık BENİM  SETİM denecek duruma gelmiştir. Ama hala Aiden ve diğerleriyle beraber Seth'ten  uzak durması için dağ evinde tutulmakta. Tabi eskisine oranla kızımızda gelişme var artık yememek, içmemek ve tartışmak gibi şeyler yapmıyor daha çok fırsat buldukça kaçmaya kalkıyor desek yeridir.

Kaçmaya kalkıyor derken çok ciddiyim. Kızımız Seth'i öyle bir  benimsemiş ve Seth, Alex'in beynini öyle bir kemiriyor ki, Alex Olivia üzerinde bildiğiniz kontrol büyüsü kullanıyor ve ondan kapının anahtarlarını alıyor. Tabi bu esnada diğerlerine yakalanıyor ama kim bir Apolyon'a karşı durabilir ki, hepsini haşat ediyor. Ta ki, Aiden'e yakalanan kadar..

Ve Aiden, Alex'in Seth'e gittiğini görmektense onun tarafından öldürülmeyi göze alınca da Alex'in Seth'le olan bağı kırılıyor..... :D Sonun da yani dediğinizi duyar gibiyim.Ama hemen sevinmeyin derim, zira bu bağ gerçekten kırılacak gibi durmuyor.Hele bir de Seth vazgeçmezken zoooor.
Bağ kırılıyor ama tam bu sırada da Furiler bizim çiftimizin en dokunaklı anında saldırıya geçiyor ve Apolyon'u öldüremezsek ilke uşamamıza yardım eder diye Alex'e saldırmaya kalkıyorlar ama Aiden dahil herkes Alex'i korumaya kararlı bir şekilde karşı çıkıyor. Hatta Luke, Apollo bile geliyor ve furilere karşı koyuyor.Kaldı ki bizim Apollo, Elixir'da Alex'i öldürmeyi aklından geçirdiği için Aiden tarafından eve girmesi yasaklanmıştır. :D

Gel gelelim kızımız kendisine geldikten sonra Seth'le arasındaki bağ kırılıyor- yada biz öyle sanıyoruz.Bu süreden sonra da bizimkiler Alex'in Apolyon güçleri üzerindeki kontrolünü artırmaya çalışıyorlar.Ama Seth ve Lucien de boş durmuyor ve dünyaya saldırıyorlar. Her türlü doğal felaketin arkasında onların olduğunu bilmek Alex'i daha zor bir duruma sokuyor. Tek tek antrenman yapıyorlar. Ve bizde Seth'le Alex arsındaki bağ kırılıyor sanıyoruz.Ama Seth tanrılardan Hermes'in yardımıyla Alex'e yeniden ulaşıyor ve ona ondan vazgeçmeyeceğini söylüyor.Hatta aralarında çok can alan diyaloglar geçiyor.

"Seni öldürmek zorunda kalacağım,Seth." Sesim tükenmişti.
"Beni öldüremezsin."
Aiden'ın sesi vücudumun her hücresini çekiştirerek beni çağırıyordu. "Bir yolunu bulacağım.Çünkü bunu yapmana izin veremem."
"Başarısız olacaksın."

Alex, Apollo'nun Solaris'in onlara Seth'i durdurabilecek cevaplar verebileceğini ama bunun için yeraltı dünyasına(Tanrı'da öldüğü zaman gittiği yer) tekrar gitmesi gerektiğini söylüyor ve Alex'de başta bundan çekinse bile Seth'e engel olmak için bunu kabul ediyor.Aslında başlarda tek gitme ayaklarında ama Aiden'ın onu tek gönderme gibi bir ihtimali var mı ?!

"Bu işte beraberiz, Alex.Bunu sakın unutma. Bu işte sonuna kadar beraberiz."

Sonuç olarak, Aiden'la beraber yer altı dünyasına geçmek için bir mezarlığa gidiyorlar. Ama bu mezarlığı geçip yer altı dünyasına gitmek pek de kolay olmuyor. Zira tanrılar bizimkileri durdurmak için onları hem fiziksel hem de ruhsal sınıyorlar. Önce muhafızların engeline takılan Aiden ve Alex onları atlattıktan sonra asıl engellerle karşılaşıyorlar ! Ölen aileleri. Alex annesini geçmek için tekrar ona karşı saldırıyor.Hatta annesine karşı verdiği tepki çok dokunaklıydı.

"Anne?"
"Beni hatırlamış gibi görünmüyor."


Aileleri geçseler de engeller bitmiyor ama sonunda Caleb'in yardımıyla Hades'in evinde Solaris'e ulaşıyorlar.Ve Solaris Alex'e ilki engelleyecek bir yol olmadığını söylüyor. Yani en azından...Underworld'den istedikleri gibi bir bilgi alamasalar da Alex hem Caleb'i yeniden görmek ve Seth'e karşı kullanabileceği küçükte olsa bir şans öğrenmekten çok mutlu oluyor...

Kitabın sonlarına doğru büyük bir savaş var diyebilirim.Alex'in başı bu defa da tanrılardan Ares'le derde giriyor ve ölümüne bir savaşa tutuşuyorlar.Hatta Alex'in ölmesine kıl payı kala Apollo duruma el koyuyor. Bana göre kitabın sonları Tanrı'nın ki kadar sizi sizden almaz ama bu kitapta son 3 bölümünde "Ha! What?! OMG!" gibi tepkilerle okunuyor.

Kısacası mükemmel bir kitap sizi bekliyor.Şimdiden keyifli okumalar :))

MY RATING:




Apollyon|| Fanbar
Apollyon|| Fanbar

10 yorum:

  1. İngilizce E-Book'u nette bulabilirsin. Kitabın edisyonu Temmuz'da çıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. Elixir ne zaman çıkıcak??

    YanıtlaSil
  3. Apollyon ile beraber basılacakmış.Apollyon'un Temmuz gibi çıkması bekleniyor.

    YanıtlaSil
  4. sen bunu nasıl okudun?

    YanıtlaSil
  5. Yorumumu da incelediysen okudum.

    YanıtlaSil
  6. İksir de seriye dahil Tanrı'nın sonundan devam edip Apollyon'un başını anlatıyor. Ara kitap. Bazı olayları ince detaylara dökmüşler.

    YanıtlaSil
  7. Daimon, Lux serisine ait. Sentinel ise Cevenant'ın devamı. Apollyon'dan sonraki kitap. Hatta final kitap.

    YanıtlaSil
  8. Türkçesini ne zaman okuyabileceğiz?

    YanıtlaSil
  9. Çıktı. İstediğin kitapçıda bulabilirsin. .D

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS